Rememberz is een organisatie die concepten ontwikkelt en realiseert om zintuigen te prikkelen om te komen tot een totaalbeleving. deze concepten kunnen zowel worden toegepast in de zorgsector als in de leisure-markt.Wat is dementie?


Dementie houdt in dat de verbindingen in de hersenen afnemen.Dit heeft onder meer invloed op het geheugen.Mensen met dementie herinneren zich na hun 35ste over het algemeen niets meer.Van de jaren daarvoor worden alleen 'fragmenten' herkend of onthouden.Door op deze patches te reageren kan worden geprobeerd meer herkenningspunten te creëren en daardoor beter contact te krijgen met deze klanten.Waarom een Comfort•Room voor mensen met dementie?

Wij hebben de Comfort●Room gecreëerd omdat er heel veel verzorgend personeel was die niet wisten hoe ze om moesten gaan met oudere mensen met dementie. Deze oudere mensen raakte snel in paniek en schreeuwde veel, tot het punt dat het personeel niet meer wist wat ze moesten doen.

De Comfort●Room is hier een hele goede oplossing voor. Mensen met dementie komen tot rust hier. Voordelen van onze comfort room is dat er minder medicijnen worden gebruikt, er zijn minder gedragsproblemen en minder isolatie, familie en vrienden zijn meer betrokken zodat iedereen op bezoek kan komen en er is minder interventie.Hoe werkt de Comfort•Room?


De Comfort●Room kan per bewoner worden ingesteld op aangeven van medisch personeel, mantelzorg, familie of vrienden. Zij bepalen welke instellingen per persoon worden gebruikt. Deze worden ingesteld op het centrale systeem. Instellingen zijn eenvoudig te wijzigen. Zo kunnen foto's en muziek eenvoudig worden toegevoegd of verwijderd.

Het systeem is eenvoudig te gebruiken en uitbreiding van de inhoud kan door middel van een USB stick. Deze persoonlijke instellingen worden vooraf op basis van het levensboek van deze specifieke client in zijn/haar setting van dit systeem ingevoerd. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk, waardoor het door eenieder voor deze specifieke client zo optimaal mogelijk kan worden ingezet.